Duurzame Voedselproductie en Gemeenschapszin op de Engtuin in Soest

08 apr , 12:00 Nieuws
istock 1499792198

Duurzame Voedselproductie en Gemeenschapszin op de Engtuin in Soest

Onder een strakblauwe hemel en in het warme licht van de ochtendzon schrijdt het team van bevlogen vrijwilligers voort in de Engtuin in Soest. Wendy van Vliet, Yvonne Diender en boer Pieter Kuijer zetten zich gezamenlijk in voor de lokale voedselvoorziening. Samen zaaien, planten en oogsten ze in de moestuin op de Eng, met een nobel doel voor ogen: van september tot december een continue wekelijkse uitgifte voor zeventig oogstaandeelhouders.

Samenwerking voor Duurzaamheid

De betrokkenheid van Pieter Kuijer bij de Engtuin gaat terug tot 2018, toen hij begon met de aanleg van bloemenranden. Door sponsoring van kavels kon Kuijer de Eng omtoveren tot een bloemenrijk gebied. Zijn visie is helder: boer en burger slaan de handen ineen om de Eng te verfraaien en tegelijkertijd duurzame voedselproductie te realiseren.

Verbondenheid en Milieubewustzijn

In een tijd waarin milieubewustzijn en gemeenschapszin hoog op de agenda staan, vormt de inspanning op de Engtuin een lichtend voorbeeld van hoe samenwerking kan leiden tot tastbare resultaten. De harmonie tussen mens en natuur staat centraal in dit initiatief, waar iedereen bijdraagt aan een gezonde en duurzame toekomst.