Feestelijke opening dorpspark Soesterberg

Dinsdag 13 februari tussen 16.00 en 17.30 uur opent wethouder Jannelies van Berkel samen met aannemer KWS Infra en inwoners het gloednieuwe dorpspark in Soesterberg. Er is muziek, warme chocolademelk en erwtensoep. Alle inwoners van Soesterberg zijn van harte welkom. Om 16.30 uur onthullen we de door inwoners bedachte naam van het nieuwe park. Ook is er een prijsuitreiking van de kleurwedstrijd voor Soesterbergse basisscholen.

Natuur uit Park Vliegbasis het dorp in

De afgelopen maanden heeft KWS Infra in opdracht van de gemeente Soest een nieuw park aangelegd op het dek van de overkluizing over de N237. Met o.a. heide, bosbessen, jeneverbessen, rododendrons, berken, grove den en krenteboompjes halen we de natuur uit Park Vliegbasis een stukje het dorp in. Ook is er een speelplek voor kinderen en liggen wandelpaden door het parkje.

Verleden van Soesterberg

De inrichting verwijst ook op verschillende manieren naar het bijzondere verleden van Soesterberg. Zo zijn er informatieborden over de Wegh der Weegen en Soesterberg als ‘Vliegdorp’, heeft het speeltoestel de vorm van een vliegtuig en komt in de loop van 2018 nog een Alouette III helikopter bij de kop van het park aan de Veldmaarschalk Montgomeryweg te staan. De Stichting SAM is ook nog druk bezig met een monument dat herinnert aan de aanwezigheid van de Amerikanen in het dorp.

Park verdient ‘Soesterbergse’ naam

Een park dat zo verbonden is met het dorp en de vliegbasis verdient een naam die uit het dorp zelf komt. De gemeente heeft een wedstrijd uitgeschreven waarbij inwoners een naam konden bedenken. We hebben 145 inzendingen gekregen. De jury heeft een naam gekozen die door vijf verschillende bewoners is ingediend. De naam onthullen we op 13 februari en de indieners van de winnende naam krijgen allemaal een cadeaubon.

Prijsuitreiking kleurwedstrijd

Aannemer KWS Infra heeft voor de basisscholen in Soesterberg een kleurwedstrijd georganiseerd. Omdat er in het park ook een mooie speelplek is aangelegd, wilde KWS kinderen graag betrekken bij de opening van het park. Na de onthulling van de naam van het nieuwe park maakt KWS de winnaars van de kleurwedstrijd bekend.

Bron: Gemeente